Expansion packs

Postoje 3 tipa ekspanzija: Packs,stuff packs i stories. Sva 3 nude različite stvari. Expansion packs su orjentirane na dodavanje novih mogućnosti,dodatnih susjedstva... Nedobije se velika količina stvari (namještaja,garderobe..) ali igranje dobiva novu dimenziju i postaje zanimljivije sa svakom ekspanzijom koju instalirate


UNIVERSITY

Adolesceni sada mogu otići iz svojih kuća i živjeti na sveučilištu. Kada odu na sveučilište postaju punoljetni i ostaju tamo dok ne diplomiraju, ispadnu ili budu izbačeni.Samo Simsi koji odu na sveučilište ulaze u ovaj novi stadij života; adolescenti koji ne žele na sveučilište prelaze odmah u stadij odraslog Simsa. Kako bi se ove obrazovne institucije mogle napraviti, dodano je sveučilišno susjedstvo.
Većina Simsa živi u zajedničkim spavaonicama,domovima,osim ako nemate dovoljno love da možete živjeti u privatnim rezidencijama-odnosno bratstvima.
Glavna stvar su studiranje i odabir kolegija. Za svaki kolegij trebate imati određene vještine da biste bili uspješni (kao i kod poslova).

Ovi kolegiji su:Matematika,Filozofija,Fizika,Političke znanosti,Psihologija,Umjetnost,Biologija,Gluma,Ekonomija,Povijest,Književnost.
Šest dana na sveučilištu računa se kao jedna provedena godina.U slučaju da nemate školarinu vaš sim će započeti studentski život sa 500§ i s tim novcem može što želi (garderoba,dekor sobe...). Vaši simsi mogu i sami zaraditi nešto novaca i to:Podučavanjem,Glazbom,Radom u kuhinji,Konobarenjem

Dostupna su i četiri glazbena instrumenta; električna i bas gitara te bubnjevi.
Dobijaju se i dodatne karijere ali samo ako sim diplomira: prirodoslovna znanost,zabavljačka industrija,nadnaravna,likovna umjetnost.
Nove poslovne nagrade su:
->križanac biljke mesožderke i krave koji jede druge Simse kako bi proizvela Eliksir života (Prirodoslovna znanost)
->alat namijenjen plastičnoj kirurgiji u kućnoj radinosti koji može izmijeniti izgled lica Sima, ali mu se može
obiti o glavu sa komičnim posljedicama (Zabavljačka industrija)
->neobični oltar na kojemu leži telefon kojeg Simsi mogu upotrijebiti kako bi kontaktirali sa Crnim koscem te, ovisno koliko Sim ponudi novca, mu ovaj može oživjeti preminulog Sima ili ga vratiti kao zombija (Nadnaravna)
->starinski fotoaparat koji može slikati krajolik ili slike Simsa u različitim pozama a slika se može objesiti na zid, staviti na neku površinu, ili ju se jednostavno može prodati (Likovna umjetnost)



NIGHTLIFE
Nove dopune koje dolaze s ovom ekspanzijom jesu osobni inventari Simsa, nove socijalne interakcije i preko 125 novih predmeta. Novo je i mogućnost odlazaka na spojeve.

Imate i nove aspiracije (Aspiracija užitku ).Ova ekspanzija uvodi i novu nagradu, predmet koji Simsima omogućuje da promijene svoju aspiraciju u bilo koje vrijeme.
Simsi u ovoj ekspanziji mogu imati i vlastite automobile (to je najbolji dio). Postoji više dostupnih modela i boja automobila-kako kome odgovara,a također ćete morati napraviti prilaze ili garaže za vaše limene ljubimce.

Nightlife donosi novitete što se samog načina igre tiče. Ona ne donosi samo nove predmete, već i novi koncept igre, a to je zabava.
Simsi sad mogu postati gnjevni jedni na druge.Iz više razloga se može javiti i obično je kratkotrajan.Ipak-ako su simsi gnjevni mogu prijeći na stranu vandalizma-odnosno da jedan drugomu kradu novine,ruše kante za smeće...
Simsi sada mogu ostvarivati i kontakte-odnosno poznavati sve simse koje poznaje vaš prijatelj.

Nova stvar su i vampiri-oni žive u gradu i žive noćni život. I vaš sim može postati vampir ako ga jedan od vampira ugrize. Postoje neke prednosti i mane života vampira-namožete biti izloženi danjem svijetlu,znači spavanje u ljesu tijekom dana.Mijenjaju vam se potrebe-što je pozitivno ako želite tulumariti cijelu noć.Dobra stvar (to već znate) i vječni život,odnosno besmrtnost.Ostajete lijepi i mladi zauvijek.
Ako se odlučite za život vampira morat ćete raditi neke kompromise-odlazak na posao nije više tako jednostavan,tijekom dana ćete stalno morati biti u kući,pa je najbolje garažu spojiti skućom da se neiuzlažete suncu...inače znate što slijedi.
Ako vam je pak ovakav život prenaporan,dobra stvar je da se možete "izliječiti", odnosno putem telefona nazvati ciganku i kupiti napitak od kojeg ćete biti opet normalni.




OPEN FOR BUSINESS

Open for Business daje Simsima sposobnost da vode vlastita poduzetnička carstva, bilo to u vlastitom domu ili na prethodno kupljenim zemljištima zajednice. Nekolicina novih načina igranja uvedeno je u ovoj ekspanziji povezanih za samo poduzetništvo, kao što su Bedževi za talente (Talent Badges) i sposobnost razmetanja, (dostupna samo vlasnicima obrta i trgovina).

Kao i prethodne dvije ekspanzije, Open for Business uvodi novo ekspanzijsko susjedstvo: Kupovni okrug (Shopping District), koji predstavlja glavnu ulicu cijelog područja. Obrti Simsa nisu ograničeni na Kupovni okrug, može ih se otvoriti i u glavnom susjedstvu ili u Nightlife ekspanzijskom susjedstvu, iako priručnik u igri navodi da su zemljišta Kupovnog okruga skuplja i imaju značajno višu stopu prometa.

Zemljišta zajednice sada su mnogo fleksibilnija, i uklanjaju prijašnja ograničenja koja su bila prisutna u glavnoj, prvotnoj igri. Igrači sada mogu sačuvati svoj napredak u igri dok su njihovi Simsi u zemljištima zajednice, što prije nije bilo moguće. Nakon što igrač iznova učita kućanstvo tih Simsa, bit će izravno usmjeren na zemljište zajednice na kojem se nalazio kada je prethodno sačuvao igru. Mana ove sposobnosti jest da sada Simsi mogu umrijeti na zemljištima zajednice, doduše, samo na onima koje su kupili i koje igrač kontrolira.

Kao i u prethodnim ekspanzijama, i u ovoj su dodane nove Želje, Strahovi i nove socijalne interakcije, uključujući i nove Doživotne želje i nekoliko novih interakcija za djecu. Prisutne su i neke promjene na predmetima iz glavne igre, primjerice, vrata se sada mogu zaključavati, i dopuštaju ulaz pojedincu, cijeloj obitelji i/ili zaposlenicima.

Potpuno novi način vođenja obrta uveden je u kao glavna posebnost ove ekspanzije.
Nove posebnosti povezane za samo poduzetništvo jesu:
Sim može voditi više obrta i zaposliti rukovoditelje, dopuštajući im da ostvaruju prihod tijekom odsutnosti vlasnika obrta.
Prihod se može ostvarivati na tri različita načina: prodajom predmeta Sima (napravljenih ili kupljenih u kupovnom katalogu), zaduživanjem Sima da koristi određeni predmet (primjerice stolicu za uljepšavanje) ili naplaćivanjem prilaza po satu na samom zemljištu koristeći se naplatnim automatom.
Pri prodaji predmeta, igrači mogu kupiti bilo koji predmet u kupovnom katalogu i kasnije ih prodati u svojoj trgovini.
Obrt Simsa sposoban je prodavati bilo što u samoj igri.
Simsi mogu voditi kućni obrt ili kupiti jedno od zemljišta zajednice (ako već nije zauzeto) i voditi ga tamo.
Prilagodljivi meniji u restoranu dopuštaju Simsima da vode restorane brze hrane ili gurmanske restorane (ili oboje).
Igrači mogu mijenjati shemu trgovine kako bi što bolje privukli pretraživače, dostaviti prijateljske usluge odanim klijentima, ili šarmirati zahtjevne kupce.
Simsi mogu zaposliti novo osoblje kako njihov obrt raste, iako će neki neizbježno ljenčariti. Plaće zaposlenika lako se mogu usklađivati, kao i sam položaj zaposlenika u trgovini.
Svi Simsi u istom kućanstvu kao i vlasnik obrta automatski postaju zaposlenici vlasnika obrta.
Simsi s vremenom i trudom mogu dobiti Bedževe za talente vježbanjem određenih vještina, primjerice, dobivanje Bedža za prodaje (Sales Badge) postepeno se dobiva pokušajima prodavanja kupcima nekih proizvoda (neovisno o uspjehu prodaje).
Simsi mogu izabrati maskotu za svoj obrt, uključujući vitezove, nindže, gorile i kokoši. Svaka maskota ima svoju vlastitu uniformu i ogromnu skulpturu za ukras.
Tajni reporteri ponekad će posjetiti obrt, pretvarajući se da su kupci. Reporter će nagraditi obrt ovisno o kvaliteti obrta, uslužnosti zaposlenika, cijenama. Oni najimpresivniji obrti mogu dobiti nagradu "Najbolji Od Najboljih".
Adolescenti mogu raditi u obrtu, održavati ga, pa čak i voditi i posjedovati obrt.
Djeca mogu započeti mini-obrte: štandove s limunadom.
Igrač sam određuje od kada je do kada obrt otvoren, kontroliranjem znaka na vratima ili automatskim otvaranjem trgovine kada je igrač posjeti.
Obrti se mogu prenijeti među članove obitelji, a mogu se i naslijediti nakon Simove smrti



PETS

Simsi sada mogu imati pse, mačke, "womštakore", i ptice. The Sims 2: Pets igra uključuje 72 prethodno napravljene pasmine pasa i 30 prethodno napravljenih pasmina mačaka. Kućne se ljubimce može usvojiti na pet različitih načina: putem telefona, stvaranjem putem Create-A-Pet opcije, kupnjom u trgovini kućnih ljubimaca, usvajanjem uličnih pasa i mačaka, ili kupnjom ili poklanjanjem ljubimca igrivog Sima drugom Simu. Create-A-Pet opcija slična je Create-A-Sim opciji, a igrači mogu stvarati svoga psa ili mačku biranjem boje i uzoraka krzna, prilagođavati oblik njihova tijela, lica i osobnosti koja određuje njihovu zaigranost, urednost i inteligenciju.

Kućni ljubimici imaju motive poput Simsa, no njima nedostaje motiv okoliša (Environment), a zamjenjuje ga motiv grebanja (Scratching) kod mačaka, i žvakanje (Chewing) kod pasa. Simsi svoje ljubimce mogu učiti raznim trikovima.

Kućni ljubimci (isključivo mačke i psi) mogu izabrati jednu od tri karijere: Zaštitarska služba, Zabavljačka industrija i Usluge. Kada ljubimci dobiju promaknuće na poslu, otključavaju se razne opcije vezane za kućne ljubimce zajedno s kodom, pa je moguće ove predmete dijeliti sa prijateljima.
Ljubimci se mogu razmnožavati, stvarajući okot. Najviši broj ljubimaca za jedno dvorište jest 6, a okot se obično sastoji od 1-4 štenca/mačića. Broj štenaca/mačića ovisi o trenutnom broju Simsa i ljubimaca u kući. Igrači igru mogu započeti sa najviše 8 Simsa i 6 ljubimaca, iako može imati ukupno 10 Simsa i ljubimaca u dvorištu sveukupno.

Ljubimce se ne može izravno kontrolirati kao i Simse. Umjesto toga, Simsi moraju usmjeriti ljubimce da čine različite postupke. Ljubimci "geniji" bolje izvode ove postupke. Neizvježbani ljubimci mogu odbiti izvršiti ove postupke.

Simsi mogu voditi trgovine kućnim ljubimcima ako imaju instaliranu Open for Business ekspanziju. Bolje izvježbani ljubimci imaju višu cijenu.

Moguća je gradnja kosih krovova i zakretanje pločica. Ulične životinje, uključujući i vukove, ponekad će posjetiti dvorište igrača.
Jedna od novih mogućnosti je mogućnost pretvaranja Simsa u vukodlaka. Kako bi se ovo dogodilo, igrač mora noću čekati da se pojavi "Vođa čopora". Ima izgled normalnog vuka, ali sa žutim svjetlećim očima. Vukodlaci mogu zavijati, što kod ostalih Simsa može izazvati da im se mjehur napuni do vrha. Isto tako, vukodlacima se osobnost sa vremenom mijenja te na kraju imaju 10 bodova u svakoj od sljedećih osobnosti: Druželjubiv (Outgoing), Aktivan (Active) i Zaigran (Playful), i 0 bodova u osobnostima Urednosti (Neat) i Ljubaznosti (Nice).
Vukodlaci treniraju ljubimce 25 puta brže od normalnih Simsa. Imaju posebnu interakciju Iritiranja (Iritate) drugog Sima: Režanje (Growl).
Mogu skakati. Mogu prizivati druge vukove kada su vani. Dobivaju jedan bod svaki dan u Tjelesnoj kondiciji.
Nakon transformacije, Sim ima više energije



SEASONS

The sims 2 seasons donosi 4 godišnja doba koja se mjenjaju svaka 3/4 dana. Ljeto,jesen,proljeće i zima otkrivaju nove mogućnosti,zabavu,druženja i razonodu.
Ljeto je specifično po nepodnošljivoj vrućini kojoj je jedini spas kupanje u bazenu (nova igra za bazen je Marco Polo).
Zima nosi snježne radosti...piju vruću čokoladu,grudaju se,kližu na ledu,prave snjegoviće...
Proljeće je godišnje doba kada simsi provode vrijeme u prirodi,sadnja povrća,voća,cvijeća,hvatanje leptira....
A jesen je doba kada vladaju munje,gromovi,kiša,ali i predivne pastelne boje,mora se redovito sakupljati lišće koje se može baciti,a može se i staviti u kompost.U jesen zasađene biljke daju plodove ,a od njih se rade voćni sokovi. U jesen se love ribe u jezeru.
Nove stvari koje se dobiju uz seasons su staklenik,bunar želja, kompost, tobogan za bazen, led i parket za klizanje ili skate,mogućnost odijevanja u skladu s vremenom...
Ono što je zanimljivo je da se po prvi put pojavljuju takozvani ,,PLANT SIMSI". To su živa bića koja imaju sposobnost oprašivanja djece koja su također plant simsi. Zelene su boje a na tijelu imaju nekakve kao tetovaže...Imaju samo 3 potrebe a to su sunčeva svjetlost,voda i ljubav. A ako tvoj sim želi biti takav onda se na stroju za vrijeme namjesti hail i onda moraš stalno sprejati toplole i kad se nakon puno puta sim sam pospreja onda će postati takav,ali ako vam se to slučajno dogodi a ne želiš da ti sims bude plant sims onda nazovi garden club i tamo kad ti dođu kupiš Plantophic-C.



BON VOYAGE

Novi nastavak za simse (izlazi ovu zimu) omogućuje odlazak na odmor na 3 egzotične lokacije.Simsi se mogu odmarati na tropskom otoku u luksuznom smještaju,kampirati s obitelji na planinskom zraku,ili istraživati kulturu dalekog istoka. Sve 3 destinacije imaju zanimljivo lokalno stanovništvo.Kao i normalni turisti i simsi imaju mogućnost razgledavanja lokalnih znamenitosti i kupovanja suvenira.





Copyright © NeaSims2, 2008.
Zabranjeno kopiranje i objavljivanje posta na drugim blogovima. Dopušteno jedino ako se napiše da je s ovog bloga i doda moj link. U protivnom obavještavam administratora




- 11:42 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Credits
NeaSims 2 © NeaSims Valid CSS and HTML

Opis bloga


Dizajn: by Nella
Photo: Nea :)




blog counter

blog counter


Posjetite me na NeaSims3


PRAVILA

1.AKO KOPIRATE MOJE POSTOVE OVAVEZNO NAPIŠITE DA JE TO SA MOG BLOGA I STAVITE MOJ LINK!!!

2.Komentare i pitanja ostavljajte na zadnjem postu

3.Većinom se stalno postavljaju ista pitanja pa da neponavljam stalno isto pogledajte post "Odgovori na vaša pitanja"


4.Nema psovki,vrijeđanja i svađanja.Ako vam se nesviđa moj blog jednostavno otiđite i nevraćajte se

5.Neodgovaram na pitanja koja se netiču igrice




Hvala!!!


Moj Msn:
nea-005@hotmail.com

(ako imate pitanje pošaljite mi mail-nemojte me dodavati u kontakte)

Moje slike pogledajte na Koinupu

Arhiva

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Glitter-graphic
TinyPic
BeboSlide
ImageShack
CroVortex
RapidShare
ZShare

Meni Dragi Blogovi:
*Krešo*
*NotGerard*
*X-Designs*
*Saby*
*BratzGirl*
*Smile*
*UsneBojeVina*
*Ps-Contests*
*RihannaForum*
*BatWoman*
*MonsterFace*
*FixMe-by-Nelly*
*Nelly*


ODGOVORI NA VAŠA PITANJA


Blog Za DOWNLOADANJE IGRICE

Sims Blogovi:
Sims2 službena str.

Photobucket

*TheSims888*
*Sims2Worlds*
*MarinSims*
*KaYSims2*
*ReaSims2*
*In-Sims*
*PlaySims*
*SimsIsTheSims*
*AroundSims*
*SimsTheBest*
*PerfectSim*
*DonovanSims*
*IwaSims*


Dobre Sranice S Downloadima:

Fashon sims
Lianasims2
Simplystyling
Stylist sims
XM sims
Noukie sims2
Sims2Cri
RockChick Sims
Street Chicers
SimsConnection
ShopSims
Lliella
AllAboutStyle
PrettyBaby
*CoolSims*
*DollFactory*

Object for sims
4ever simfantasy
Reflexsims
SimcredibleDesigns
VitaSims
HolySimoly
Sims2play
sims2.die-gerwerts
AroundTheSims2
MangoSims2

Objavljeni postovi:
1.Sims for everyone
2.Kako downloadati
3.Sims2 seasons
4.Šifre
5.Frizure za Simse
6.Tu sam
7.Expanzion packs
8.Stuff packs
9.Stories i Instalacijski Kodovi
10.MŠK 1
11.Zabava
12.Namještaj
13.MšK 2
14.Kr. namještaja1
15.BonVoyage
16.The Sims3?
17.Nova Preporuka
18.Izgradnja podruma
19.Castaway Stories
20.Download-kupaonice
21.Novi-Stari objekti / Tajne BonVoyage-a
22.Kr.Namještaja2/ Free time-ekspanzion pack
23.Download-vrt
24.Izrada Mesha za Objekte / HomeCrafter Plus
25.Izgradnja stubišta
26.Download-bad girls
27.Kithens&Bathrooms stuff/ Bazen kao aquarium/ Free time video
28.Download-Spavaće sobe
29.Kako napraviti tattoo/Kako napraviti Most
30.Download-Blagovaonice
31.Sims2 Programi
32.Zidovi s lukovima
33.Free time ekspanzija
34.Download-MuškaModa
35.Ikea Home Stuff
36.Hints
37.Apartment Life
38.Download-swim wear
39.ApartmentPets
40.Kako napraviti Maid/Butlera
41.Što je Mesh!
42.NajKreator-Sasilia
43.SimsHrana
44.Zaobljeni most
45.MAnsion&Garden stuff
46.NeaArt-Kuće
47.KakoZapakiratiSvojRad
48.NajKreator-Noukie
49.ŠifreZaNapredne
50.SretniBlagdani!
51.Trijem
52.NeaArt-Models
53.Tobogan/Jedinstvene ograde
54.NeaArt-Kuće2
55.Krovni Bazen
56.Download-DnevniBoravak
57.HackedObjects
58.ZidoviZaNapredne
59. NeaArt-Kuće3
60.IzmjenaKategorijeOdjeće
61.NeaArt-Modeli2
62.InstalacijaModularStairs
63.NeaArt-Kuće4
64.IgranjeNaDesktopu
65.Bed&BreakfastHotel
66.NeaArt-XmasModels
67.SimsPrograms-NeighbordhoodEditors




Ostalo:


Get your own Poll!


Download mojih bannera:

Moj Banner!
Nea Sims 2
Download
Mali Banner!

Download



Copyright © NeaSims2, 2008.
Copyright © NeaSims2, 2009.
Copyright © NeaSims2, 2010.


Komentari On/Off